IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 27°
Новини Варна
16:30 | 31 май 2024
Обновен: 17:58 | 3 юли 2024

Военни от НАТО се разходиха из Варна

Делегацията посети Щаба на ВМС, ВВМУ и Археологическия музей на Варна

По материала работи: Слав Велев
Военни от НАТО се разходиха из Варна

Снимка: ВМС

Делегация от национални военни представители в Съюзното командване по операциите на НАТО, които на 30 и 31 май 2024 г. са на посещение в България, посетиха Варна и се срещнаха с Командването на Военноморските сили.

Такива мероприятия се домакинстват на ротационен принцип от съюзниците два пъти в годината. На 27 и 28 май, непосредствено преди пристигнето в София, домакин на делегацията беше Румъния.

По време на визитата в Адмиралтейството, гостите бяха посрещнати от командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, след което присъстваха на брифинги, представени от офицери от Командването и Щаба на флота.

Беше представена информация за актуалната обстановка по сигурността в Черноморския регион, анализ на заплахите и обзор на дейностите по ограничаване на породените от това рискове. Гостите бяха запознати с приноса на българските Военноморски сили към общите усилия за гарантиране на сигурността на съюзниците и перспективите за тяхното развитие.

По-късно делегацията посети Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров“ и Археологическия музей на Варна.

Коментари

ВЪН ( преди 1 месец )
натовските партенки от България, вън от Ново село, Гр. Игнатиево,Безмер, Шабла ! България никога не е била окупирана в мирно време !
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна