IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 29°
Новини Варна
11:45 | 30 май 2024
Обновен: 00:23 | 7 юли 2024

Община Варна обсъжда дали да въведе безплатен транспорт за учащи, пенсионери и хора с увреждания

Съветниците ще решат дали да се удължи работното време на няколко автобуса през туристическия сезон

По материала работи: Слав Велев
Община Варна обсъжда дали да въведе безплатен транспорт за учащи, пенсионери и хора с увреждания

Общинският съвет във Варна провежда редовно заседание днес в зала "Пленарна". В предварителния дневен ред са включени 10 точки. 

Част от темите на сесията са посветени на обществения транспорт в града. Съветниците ще решат дали да се удължи работното време на няколко автобусни линии през активния туристически сезон. На обсъждане ще бъде подложено и предложението за въвеждане на безплатен транспорт за учащи, пенсионери и хора с увреждания. Намаляването на цените на абонаментните карти за пътуване от Варна до съседни села и курорти също е включено в дневния ред.

Община Варна иска да придобие за управление от държавата Раннохристиянския манастир в местността Джанавара край Варна. За да се открие процедура по придобиване, е необходимо съгласието на местния парламент. Съветниците ще разгледат и искане за безвъзмездно прехвърляне от държавата на общината на собствеността върху бившето помощно училище "Братя Миладинови".

Предвижда се и приемане на правила за условията и реда за кандидатстване, финансиране и отчитане на социалните предприятия, които ще бъдат подпомогнати със средства от създадения за тази цел общински фонд.

Отпускането на еднократни социални и здравни помощи, както и на средства за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми също е включено в дневния ред.

По традиция заседанието ще завърши с дискусия с гражданите.

Коментари

Новини Варна