IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 29°
Новини Варна
10:00 | 30 май 2024
Обновен: 14:57 | 6 юли 2024

Над 10 лекари и повече от 30 медицински сестри следят за здравето на плажуващите във Варна

Линейки ще има във Варна, "Златни пясъци" и "Св. св. Константин и Елена"

По материала работи: Слав Велев
Над 10 лекари и повече от 30 медицински сестри следят за здравето на плажуващите във Варна

Управителят на ДКЦ I "Света Клементина" д-р Иван Иванов разкри, че над 10 лекари и повече от 30 медицински сестри ще следят за здравето на плажуващите през летния сезон по плажовете във Варна и близките курорти. Именно това е лечебното заведение, осигуряващо медицинското обслужване по плажовете повече от 20 години.


 
"Линейки ще има във Варна, както и в курортите "Златни пясъци" и "Св. св. Константин и Елена". Ще има и още една линейка, която ще бъде резерва, в случай на някой по-сериозен инцидент", поясни д-р Иванов пред Радио Варна.

Подобно на повечето концесионери, които поискаха отмяна на новата наредба на Министерството на здравеопазването от април, според която трябва да бъдат осигурени реанимационни линейки и медицински лица през няколко спасителни поста, д-р Иванов също изрази недоумението си по отношение на медицинската част. Оказва се, че в оборудването трябва да присъстват задължително лекарства, които от няколко години отсъстват от аптечната мрежа, коментира специалиста и даде примери с лекарства на различни фирми.

"Аз мога да заменя това лекарство, но ако дойдат на проверка, ще търсят това, което е писано. Не знам кой е писал изобщо тази наредба, но препоръчвам тези хора да минат някакъв курс на обучение или да дойдат да видят за какво става на въпрос и как се оказва първа помощ", каза още д-р Иванов.

Коментари

Новини Варна