IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
09:45 | 30 май 2024
Обновен: 00:11 | 5 октомври 2024

Евтим Милошев: Търсим работници дори от Бангладеш и Непал за морето

В страната има бежанци и безработни, но и те не решават проблема, посочи туристическият министър

По материала работи: Слав Велев
Евтим Милошев: Търсим работници дори от Бангладеш и Непал за морето

Работници от Непал и Бангладеш ще работят у нас по морето това лято, заради недостига на персонал. Това обяви министърът на туризма Евтим Милошев пред БТВ.

"Липсата на работна ръка е най-големият проблем в туризма. В страната има бежанци и безработни, но дори и те не решават проблема. Решението се търси в работници от трети страни, но проблемът с издаване на визи седи с огромна сила. Търсим работна ръка дори от Непал и Бангладеш. Регулацията е тежка, но държавата се опитва всячески да помогне, за да реши проблем с липсата на работна ръка в туризма. Няма друго решение и затова усилията на Министерство на туризма и на държавата е издигане на престижа на България и родното Черноморие", коментира Милошев.

Според него работодателите са готови да дават големи заплати, стига да имат персонал по морето. "Българското Черноморие е едно райско място, заповядайте", призова туристическият министър, който увери, че и морската вода е чиста и няма причини за притеснение.

Коментари

Тиготура Накюмура ( преди 4 месеца )
Идете в райската градинаБълхария за да видите обслужване под нулата...пък цени да небето...за качеството на храната ще го оставя без к оментар.НЕ...НЕ ИСКАМ!! А за да плащам по малко на персонала,нашите мили ,,хотелиери,,са готови и от Северния полюс да докарат работници...ама нанай...и ония захитряха
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна