IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Новини Варна
12:40 | 29 май 2024
Обновен: 18:03 | 3 юли 2024

Правосъдие: "Условна" за мъж, проникнал в чуждо жилище, обрал и блудствал с възрастна жена в "Аспарухово"

33-годишният подсъдим трябва да плати на пострадалата 6 бона за преживения от нея ужас

По материала работи: Слав Велев
Правосъдие: "Условна" за мъж, проникнал в чуждо жилище, обрал и блудствал с възрастна жена в "Аспарухово"

"Условна" осъдителна присъда постанови Районен съд – Варна спрямо 33-годишен за проникване в чуждо жилище, кражба и блудство с възрастна жена.

През нощта на 25 август 2018 г. подсъдимият, след употреба на алкохол, се придвижвал по улица в квартал Аспарухово, когато забелязал отворен прозорец на една от къщите, която знаел, че през лятото се обитава от самотно живееща възрастна жена. Той прескочил оградата, съблякъл на двора всичките си дрехи, с ловкост се покатерил на прозореца, влязъл в жилището и видял спящата жена с оставена близо до нея дамска чанта. Безшумно взел намерената в чантата банкнота от 50 лева, след което запушил устата на потърпевшата и въпреки съпротивата на разбудилата се жена, чрез нанасяне на удари и употреба на сила, предприел действия с цел да възбуди полово желание, без съвкупление. Впоследствие пострадалата се развикала за помощ, той побягнал и съседи подали сигнал в полицията.

Делото във Варненския районен съд бе разгледано в процедура на съкратено съдебно следствие, с признаване на вината и редуциране с 1/3 на определеното за всяко от деянията наказания. Така 33-годишният подсъдим, който е неосъждан до момента ще търпи най-тежкото от определените наказания – 16 месеца лишаване от свобода. Изпълнението на наложеното наказание се отлага с изпитателен срок от 3 години. Той бе осъден още да заплати на пострадалата сумата от 6 000 лева, представляваща обезщетение за претърпените в резултат на блудствените действия неимуществени вреди, както и сума от 1000 лева като обезщетение за нарушаване неприкосновеността на жилището й. Той следва да заплати присъдените обезщетения ведно със законната лихва, считано от датата на извършване на деянието – 25.08.2018 г., до окончателното им изплащане. В негова тежест са направените по делото разноски и държавни такси върху уважените граждански искове.

Присъдата на Варненския районен съд подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Коментари

didier93 ( преди 1 месец )
Здравейте сър мадам Аз съм индивидуален финансов експерт, който мога да ви дам бърз заем от 2000 лв. до 800 000,00 лв. при лихва от 2% с условия, които ще улеснят живота ви. Така че, ако имате нужда от него, не се колебайте да се свържете с нас на следния адрес. Имейл: didierdf93@ gmail.com Имейл: didierdf93@ gmail.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна