IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Новини Варна
15:30 | 28 май 2024
Обновен: 05:06 | 1 юли 2024

„Пробация“ за варненец, опитал да изкара книжка с фалшива диплома

49-годишният мъж има и предходна съдимост

По материала работи: Слав Велев
„Пробация“ за варненец, опитал да изкара книжка с фалшива диплома

49-годишен мъж от Варна се призна за виновен в документно престъпление. На 5-ти септември миналата година, пред служител на сектор “Пътна полиция” към ОД на МВР, той съзнателно се ползвал от неистински официален документ – диплома за завършено основно образование. Деянието е наказуемо по чл. 316 от Наказателния кодекс. На представения документ е бил придаден вид, че е издаден от основно училище в град Шумен на негово име. За самото съставяне на неистинската диплома от подсъдимия не може да бъде търсена наказателна отговорност.

49-годишният мъж има предходна съдимост. По силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, с признание на вината, той следва да изтърпи наказание „пробация“. В продължение на 8 месеца подсъдимият подлежи на задължителни пробационни мерки, като трябва да се регистрира по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и за същия срок да провежда срещи с пробационни служители. В негова тежест са и направените по делото разноски.

Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Коментари

Новини Варна