Варна 19°
fallback
Новини Варна
15:30 | 21 май 2024
Обновен: 08:51 | 7 септември 2024

Осъдиха варненец заради фалшива шофьорска книжка

49-годишният мъж карал микробус

По материала работи: Слав Велев

Варненец на 49 години бе осъден заради фалшива шофьорска книжка, съобщават от пресцентър на съда.

Одобрено е постигнато между страните споразумение, с което 49-годишен неправоспособен водач от Варна се признава за виновен в съзнателно ползване на неистински официален документ - свидетелство за управление на моторно превозно средство. Деянието е наказуемо  по чл.316 от Наказателния кодекс.

Мъжът е бил засечен с фалшивата шофьорска книжка при извършена му проверка широкия център на Варна с управлявания от него микробус на 27 юни миналата година. Пред полицейските служителите той съзнателно се ползвал от неистинския документ, с посочена дата на издаване през 2021 г., на който бил придаден вид, че е издаден по образец на свидетелство за управление на МПС от Република Турция на негово име. За самото съставяне на документа от подсъдимия не може да се търси наказателна отговорност. 

Съгласно параметрите на одобреното от съда споразумение, 49-год. подсъдим приема да изтърпи наказание от 4 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване се  отлага с изпитателен срок от 3 години. В негова тежест са направените разноски по делото. Съдебният акт е окончателен.

Автор на статията:
Слав Велев
пътна полиция фалшива шофьорска книжка фалшива шофьорска книжка наказание кат-варна
0 коментара
fallback
fallback