IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
15:30 | 12 май 2024
Обновен: 15:19 | 7 септември 2024

Туристите тестваха варненския плаж преди старта на сезона

Освен от чужденците, родните курорти се оказаха предпочитани и от много българи

По материала работи: Десислава Михалева
Община Варна

Както стана ясно, курортите по Северното Черноморие посрещнаха вече първите си туристи. Хубавото време и тази година привлече хиляди туристи за Великден.

Освен от чужденците, родните курорти се оказаха предпочитани и от много българи. И все пак по традиция в „Златни пясъци” по-голямата част от гостите са от Румъния. Но кое кара туристите от Северната ни съседка масово да избират българското Черноморие и можем ли да кажем, че Великден се превърна в символичен старт на летния сезон? Неда и семейството ѝ пристигат от Румъния за поредна година и неслучайно избират „Златни пясъци” за своята почивка, предава Нова телевизия.

„Някъде около 15 хиляди, както и очаквахме. Времето беше с нас. Имаше много хубави дни и добра заетост”, поясни Станислав Стоянов, зам.-председател на Съюза на хотелиерите в „Златни пясъци”.

Въпреки, че и тази година в курорта основно преобладават гостите от северната ни съседка, не липсват и туристи от Германия. Спрямо миналата година от комплекса отчитат по-добра заетост. А след Великден, хотелиерите са в готовност да посрещнат и първите летовници. „Отбелязахме символично старт на летния сезон. Въпреки, че сме загубили руските пазари, немските пазари са слабо представени, също така в Израел знаете как е положението”, поясни Стоянов.

Коментари

11g24g97g ( преди 3 месеца )
rate down comment 0 rate up comment 0
didier93 ( преди 3 месеца )
Здравейте сър мадам Аз съм индивидуален финансов експерт, който мога да ви дам бърз заем от 2000 лв. до 800 000,00 лв. при лихва от 2% с условия, които ще улеснят живота ви. Така че, ако имате нужда от него, не се колебайте да се свържете с нас на следния адрес. Имейл: didierdf93 @gmail.com Имейл: didierdf93 @gmail.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 0
Новини Варна