IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
15:23 | 26 юни 2015
Обновен: 03:49 | 7 септември 2024

Варна ще си партнира с пет града в социалните иновации

Участници в проекта са градове от Франция, Германия, Гърция и Полша

По материала работи: Юлиян Атанасов
Варна ще си партнира с пет града в социалните иновации


Варна ще има европейски партньори от страната и чужбина в осъществяването на социалните градски иновации. На свое заседание постоянната комисия по европейски въпроси и международно сътрудничество даде положително становище на предложението на кмета Иван Портних община Варна да се включи като водещ партньор в проектно предложение Tactical urban Social Innovation Exchange, с което да кандидатства за финансиране по програма URBACT III. Останалите партньори са Бургас (България), Метропол Амиен (Франция), Вупертал (Германия), община Хераклион (Гърция) и Рсезов (Полша).
Основната цел на проекта е създаването на мрежа от 4 – 5 града в подготвителната фаза и от 9 при изпълнението, която ще участва в международен обмен на практики и опит.
За първата фаза на проекта Tactical urban Social Innovation Exchange (Обмен на целенасочени градски социални иновации) допустимият бюджет е до 100 000 евро, а за цялостното изпълнение – от 600 000 до 750 000 евро. Програмата финансира между 70 и 85 на сто от бюджета в зависимост от региона на разположение на държавата.
 

Коментари

Новини Варна