IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
08:44 | 21 април 2024
Обновен: 02:44 | 8 септември 2024

Илияна Йотова от Варна: Президентът е единственият гарант за спазването на Конституцията

Държавата е в изключително нестабилна политическа ситуация, смята вицепрезидентът

По материала работи: Петър Захариев
Илияна Йотова от Варна: Президентът е единственият гарант за спазването на Конституцията

Илияна Йотова Снимка: БНР

„Единственият гарант за спазването на Конституцията е президентът Радев. Независимо от всички флуктуации, от всички нови кризи, които се забъркват всеки ден, президентската институция следва текстовете на Конституцията. В тази сложна ситуация президентът се стреми да бъде гарантът за честните избори в страната.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред медии във Варна. 

Вицепрезидентът коментира във Варна предложението на Димитър Главчев той да поеме и поста на външен министър.

"Това означава, че държавата е в изключително нестабилна политическа ситуация, че няма доверие между партии, обикновено, когато има съвпадение на едното с другото, а в случая дори става въпрос и за служебен кабинет. От толкова много професионални дипломати, които има България и които определено са гордост за нас в професионално отношение, да няма кой да сложат за външния министър не ми се струва вероятно. Всъщност единственият гарант за спазването на основния закон, на Конституцията се явява президентската институция и президентът Радев. Независимо от всички ситуации, независимо от всички нови кризи, които се забъркват всеки ден, както виждате, следват се текстовете на Конституцията, но едновременно с това президентът се опитва, в тази изключително сложна ситуация, да бъде гарант и за честните избори в страната", каза Йотова пред БНР в морската столица.

 

Коментари

Новини Варна