IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
18:35 | 25 юни 2015
Обновен: 08:55 | 6 септември 2024

Математическата и І ЕГ приемат седмокласници с най-висок бал

Децата влизат с най-ниски оценки в Електрото

По материала работи: Слав Велев
Математическата и І ЕГ приемат седмокласници с най-висок бал


Математическата и Първа езикова гимназия приемат седмокласници с най-висок бал. Най-търсената специалност от отличниците се оказа математика с английски език, следва немският профил на Първа езикова. Трето и четвърто място в класирането също са за профили в двете училища. Търсени от ученици с висок бал се оказаха и специалностите с френски, английски, немски и испански на IV ЕГ „Фр. Ж.- Кюри“ и ГПЧЕ „Йоан Екзарх“. Изобразително изкуство с английски на НГХНИ „Константин Преславски“ също е желан профил от учениците със силни резултати от изпитите и свидетелството за завършен седми клас. 


В дъното на подреждането по минимален и максимален бал на прием е Професионалната гимназия по електротехника.


Учениците, които на първо класиране са приети в училище, в което желаят да продължат образованието си, трябва да се запишат от 26 до 30 юни. Неприетите директно участват във втория етап на подреждането. Приетите на първия етап, които не са доволни от мястото си, трябва да подадат заявление в училището, в което са приети, за участие във второ класиране, отново от 26 до 30 юни. Ако не подадат подобно заявление, те отпадат от класирането и губят мястото си.  


Полина Петрова

 

Коментари

Новини Варна