IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
10:00 | 7 ноември 2023
Обновен: 17:02 | 7 септември 2024

Коцев: Морската градина ще е приоритет в моя мандат

Новият кмет на Варна посочи разширяването на парка и спирането на колите там като свои основни цели

По материала работи: Слав Велев
 Коцев: Морската градина ще е приоритет в моя мандат

Новият кмет на Варна посочи разширяването на Морската градина и спирането на колите там като свой приоритет в интервю за БНР.

Ще заложа на една обща стратегия за развитие на районите. Крайбрежната алея и Морската градина ще се третират като една обща зона, в която има устройствени планове, където се залагат конкретни проекти и се планира съответната инфраструктура. Това каза Благомир Коцев в интервю за Българското национално радио.

Коцев увери, че Морската градина ще бъде на фокус в неговото управление. Ограничаването на колите там и разширяването на парка на север са сред мерките, които отбеляза той.

Приобщаването на местност „Салтанат“ към историческото ядро на парка е друг голям приоритет. Като възможни решения на проблема с частните имоти на територията на местността Коцев посочи специални регулаторни мерки и процедури за отчуждаване.

Във Варна досега се е работело на парче във всички отношения – в строителството, в инфраструктурните проекти, и на крайбрежната алея. Това ще се промени, категоричен бе Коцев.

Новият кмет на Варна неведнъж е излагал своята стратегия за спиране на колите в Морската градина – както по време на предизборната му кампания, така и преди това. По думите му трайно решение за това е възможно само чрез изграждането на буферен паркинг по протежението на бул. „Княз Борис I”.

 

Коментари

анонимен ( преди 9 месеца )
Много смях по тези избори. Този е пионка. Повтаря идеите на Портних. Бошото е, че този не знае как да ги отработи. Интересува го само живота и нищо друго.Неговите спонсори вече се държат за гушите кой какъв дял от Варна да вземе. Тъпите "граждани", които са гласували за този папагал могат да се гръмнат. Варна ще пропадне още повече. На местните дерибеи не им харесва града да се развива.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 2 rate up comment 0
Ванко ( преди 9 месеца )
Той половината вече я е заграбил, явно ще заграби и другата половина!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 2 rate up comment 2
Новини Варна