IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
14:00 | 14 октомври 2023
Обновен: 16:31 | 15 октомври 2024

Поход за свобода срещу трафика на хора се проведе във Варна

Повече от 100 младежи от варненските училища се включиха в инициативата

По материала работи: Слав Велев
Поход за свобода срещу трафика на хора се проведе във Варна

Снимка: www.antitraffic.government.bg

"Поход за свобода” в подкрепа на жертвите на трафик на хора се проведе за трета година тази събота във Варна.  Шествието започна в 10.30 ч. от входа на Морската градина и завърши на площад „България”. 

Повече от 100 младежи от варненските училища се включиха в инициативата. Те бяха облечени в черни тениски с надпис „Днес още има робство“. „Поход за свобода“ е ежегоден глобален ден за повишаване информираността и действие на местно ниво срещу различните прояви на съвременното робство.

По думите на Димитър Василев – секретар на местната Комисия за борба с трафика на хора към Дирекция „Превенции“ в Община Варна, най-разпространените в света форми на трафик са сексуалната и трудовата експлоатация, предаде Радио Варна. Хората трябва внимателно да проверяват предложенията за работа, ако са станали обект на трудова експлоатация, могат да подават сигнали на Националния телефон за борба с трафика на хора - 0800 20 100. Той работи денонощно седем дни в седмицата.

Трафиканти вербуват своите жертви предимно в социалните мрежи. Склоняването на набелязаните жертви пък най-често е доброволно.

Коментари

Хйкииу ( преди 1 година )
Преди избори не трябва да следим новини
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна