Варна 16°
fallback
Новини Варна
15:20 | 12 септември 2023
Обновен: 06:46 | 20 септември 2024

Портних обеща: До 15 септември ще е готова долната част на ул. "Подвис"

Няколко дни след това завършват и връзката с бул. "Христо Смирненски"

По материала работи: Слав Велев

Снимка: Черно море/АРХИВ

До 15 септември ще е готова долната част на улица "Подвис", а няколко дни след това - и връзката с булевард "Христо Смирненски". Това съобщи кметът на Община Варна Иван Портних в предаването "В ефир сте" по Радио Варна с автор и водещ Даниела Стойнова. "До края на септември всичко ще е готово", допълни кметът в отговор на въпрос във връзка с големия ВиК-проект на Варна. 

"Цветният квартал трябва да бъде оправен открай до край", допълни Иван Портних.

Видеонаблюдение ще има в районите на подлезите, детските площадки и контейнерите за смет във Варна, каза още Портних. Това ще бъде приоритет в новия бюджет, допълни градоначалникът. "Видеонаблюдението дава веднага бързи резултати, затова сме го извели като приоритет", каза Иван Портних. Сигналите ще бъдат достъпни до екипите на Общинска полиция, добави кметът на Община Варна. 

Кметът коментира и сигнал от района на Основно училище "Константин Арабаджиев" във Варна, където варненци апелират за поставането на легнали полицаи. "В момента тече кампания около всички училища в града за обновяване на маркировката, пешеходните пътеки и поставанято на легнали полицаи. Тези теми се решават от специализирана комисия с експерти по пътна безопасност, както и от Община Варна. На база на техните решения ние реализираме всичко", допълни той. 

До средата на октомври се очаква да пристигнат новите комплексно-разпределителни устройства (КРУ), необходими за тръгването на новите електробуси във Варна, съобщи кметът. „Всичко е готово, очакваме доставката им. От фирмата бяха във ваканция през целия август и обещаха в средата на октомври да доставят тези въпросни устройства. Търсим варианти от Енергото за временно захранване, за да бъде решен проблемът частично. Станциите са изградени, трафопостът в градския транспорт е оборудван изцяло. Единственото нещо, което остава, са тези две КРУ-та, които са платени още през май“, добави Портних. 

Автор на статията:
Слав Велев
Варна Иван Портних ремонт кмет община ВиК ремонти новини политика ул. подвис готова бул. Христо Смирненски Христо Смирненски
1 коментара
fallback
fallback