IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 30°
Новини Варна
11:40 | 9 август 2023
Обновен: 08:35 | 2 юли 2024

2544 катастрофи с 27 загинали за година във Варненско

654 са леко ранените, а 132 са тежко пострадалите през 2022 година

По материала работи: Слав Велев
2544 катастрофи с 27 загинали за година във Варненско

2544 катастрофи с наличие на материални щети и пострадали са станали за година във Варненско. Това сочи статистиката на Националния статистически институт (НСИ) за "Пътнотранспортните произшествия в Република България през 2022".

634 са катастрофите с пострадали, 27 са загиналите, 654 са леко ранените, а 132 са тежко пострадалите, отчита националната статистика.

В изданието са включени данни за пътнотранспортните произшествия в страната по области и общини, вид на произшествията, място на извършване, възрастови групи и пол на участниците в движението и др.

„Пътнотранспортни произшествия в Република България“ е безплатно издание на Министерството на вътрешните работи и Националния статистически институт.

Публикацията съдържа таблици с годишна информация за регистрираните пътнотранспортни произшествия, убитите и ранените лица в страната през 2022 г., разпределени по:

- области и общини;
- вид на произшествията;
- място на извършване и клас на пътя;
- възрастови групи и пол на участниците в движението;
- вид и собственост на превозните средства;
- основни причини;
- дни от седмицата и месеци;
- вина на чуждестранни водачи, разпределени по страни.

Данните дават възможност за многоаспектен анализ на пътнотранспортните произшествия, за настъпилите промени спрямо предходната година и за състоянието на безопасността на движение в страната.

Вижте всички данни за страната ТУК

Коментари

Новини Варна