Варна 19°
fallback
Новини Варна
16:15 | 29 юни 2023
Обновен: 20:16 | 24 септември 2024

Правят първия българо-китайски медиен център във Варна

Седалището му ще е в Международния дом на журналистите

По материала работи: Слав Велев

Снимка: БНТ

Съюзът на българските журналисти и Общокитайската асоциация на журналистите подписаха меморандум за създаването на Българо-китайски медиен център. Седалището му ще е в Международния дом на журналистите във Варна. На церемонията присъстваха посланикът на Китайската народна република в България Дун Сяодзюн, както българският посланик Андрей Техов в Пекин, предаде БНТ.

Подписването на меморандума бележи нова стъпка в обмена на Китай с Централна и Източна Европа. Създаването на този център ще донесе нови възможности за медиен обмен и ще се търсят възможности за бъдещето развитие на двете държави. По този начин ще се организират обучения и форуми, а журналистите ще могат да получават по-лесна размяна на посещения.

Посланикът на Китай заяви, че медийният обмен играе ключова роля за двете страни:

"Убеден съм, че създаването на българо-китайския медиен център ще донесе нови възможности за медиен обмен и сътрудничество между Китай и България. Той ще се превърне във важна платформа на двете държави за подобряване на взаимното разбиране, обмен и ученето един от друг. Споделянето на информация и търсенето на пътища за общото развитие."

Автор на статията:
Слав Велев
Варна пекин Източна Европа Съюзът на българските журналисти Общокитайската асоциация на журналистите Българо-китайски медиен център Международния дом на журналистите във Варна посланикът на Китайската народна република в България Дун Сяодзюн Андрей Техов Международния дом на журналистите Централна
0 коментара
fallback
fallback