IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
16:11 | 9 юни 2015
Обновен: 09:35 | 8 септември 2024

26 тима се пускат в благотворителен футболен турнир

С акцията се събират средства за деца на загинали служители на закона

По материала работи: Борис Проданов
26 тима се пускат в благотворителен футболен турнир

Благотворителен футболен турнир, който да подпомогне децата на загинали служители на МВР, ще се проведе във Варна. Инициативата „С обич за децата в памет на бащите герои" цели да подкрепи децата и семействата на починали и инвалидизирани служители от областните структури не само на МВР, но и на Министерството на отбраната и Министерството на правосъдието във Варна. Турнирът на малки вратички ще се състои на 13 и 14 юни на общинските игрища в двора на ТУ – Варна.


Патрон на кампанията за поредна година е Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. Инициативата се организира от Синдикалната федерация на служителите в МВР-СФСМВР, и съорганизатори Синдикатът на служителите в затворите в България, ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" и Сдружението на жените военнослужещи. До този момент благотворителната кампания е набрала повече от 10 000 лв.
Общо 26 отбора са подали заявка за участие. Тимовете са разпределени в 6 групи – 2 по 5 и 4 по 4 отбора. С най-много участници ще се представи ВВМУ „Н.Й. Вапцаров“ – 3 състава, като единият от тях ще бъде съставен само от жени.


Александър Гълъбов

 

Коментари

Новини Варна