IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Новини Варна
16:40 | 7 май 2023
Обновен: 10:39 | 20 септември 2024

Слънчев понеделник във Варна, вечерта ще вали

Синоптиците с лоши новини! Голяма промяна до дни

По материала работи: Слав Велев
Слънчев понеделник във Варна, вечерта ще вали

Във Варна през нощта ще е предимно ясно и почти тихо. Минималните температури ще са между 6° и 11°. Утре денят ще започне със слънчево време, но следобед от северозапад облачността постепенно ще се увеличи и привечер, както и в нощта срещу вторник ще има краткотрайни валежи от дъжд, на места придружени от гръмотевици. Не са изключени и по-значителни сумарни количества. Вятърът ще е до умерен предимно от изток. Максимални температури между 18° и 23°, по крайбрежие между 15° и 18°. За Варна минимална температура 11°, а максимална 17°. Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода между 13° и 15°.

След дългия празничен уикенд ни чака ново застудяване.

През следващите дни в страната ще бъде сравнително студено и предимно облачно. Ще има и валежи, по-значителни по количество в Югозападна България. В останалата част от страната във вторник на отделни места ще превали слаб дъжд, а през следващите дни ще е почти без валежи. Минималните температури ще са между 5° и 10°, а максималните - между 11° и 16°.

Утре денят ще започне слънчево, но около обяд ще започне да се заоблачава. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, най-рано в западните райони. Възможни са и градушки. Вятърът ще започне да се ориентира от изток-североизток и да се усилва. Максималните температури ще се понижат и ще са между 20° и 25°, по Черноморието - около 15, 16 градуса, а в София - отново около 22°.

Слънчево ще е времето и в планините, но в следобедните часове и там ще се заоблачи и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър.

Коментари

Новини Варна