Варна 22°
fallback
Новини Варна
11:40 | 9 март 2023
Обновен: 17:36 | 20 септември 2024

Реализацията на "Зелената зона" във Варна започва най-рано до месец

Чака се одобрение от КАТ и Комитета по естетизация

По материала работи: Слав Велев

До края на март - началото на април месец тази година започва реализацията на проекта за "зелена зона" за паркиране във Варна. Това съобщи пред Радио Варна Младен Иванов, управител на ОП „Паркинги и синя зона”. Проектът е приет, процедира се той да бъде одобрен от КАТ и Комитета по естетизация. След избор на изпълнители на обществената поръчка започват ремонтните дейности на улици, в обхвата на зоната, за обособяване на паркоместа.

Припомняме, Разрешеното време за престой в зоната е 5 часа. 10 000 са определените разрешения за паркоместа за живеещите в района. 500 са местата за инвалиди. Цена за кратковременно паркиране е 1 лв за 1 час.  Жителите в обхвата й ще  плащат абонамент по 5 лв. на месец за един автомобил и 10 лева за втори,  но това не им гарантира запазено място.

С тази символична такса осигуряваме разрешение за паркиране в конкретната подзона, каза Иванов, в отговор на въпроса необходимо ли е да се плаща абонамент.

Според него въвеждането на Зелена зона, например, ще облагодетелства най-много живеещите в кв. "Чайка", които често не могат да намерят паркоместа заради спрели в района, работещи в центъра, които искат да избегнат Синята зона.

Той коментира и как правилно да се изписват данните за в sms-a за Синята зона, за да се избегнат глоби.

Автор на статията:
Слав Велев
Варна Община Варна проект април паркинги и синя зона март 2023 зелена зона паркиране Младен Иванов реализация
1 коментара
fallback
fallback