Варна 15°
fallback
Новини Варна
08:30 | 27 януари 2023
Обновен: 03:10 | 21 септември 2024

Жълт код за обилни валежи в 11 области и Варна е вътре. Внимавайте!

Привечер и през нощта срещу събота, на север от Стара Планина ще завали сняг

По материала работи: Слав Велев

Графика: НИМХ

Днес облачността ще е значителна с валежи от дъжд, които на места ще са с по-интензивен характер. Възможни са и по-значителни сумарни количества. Привечер и през нощта срещу събота, на север от Стара Планина дъждът ще премине в сняг, тогава ще има условия за поледици и заледявания по пътищата!

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде за днес, 27 януари, предупреждение от първа степен - жълт код, за валежи от дъжд в 11 области в източната половина на страната. Това се посочва в картата с предупредителните кодове за опасните метеорологични явления, публикувана в сайта на НИМХ.

Областите с предупредителен жълт код са: Добрич, Силистра, Варна, Бургас, Русе, Разград, Търговище, Шумен, Сливен, Ямбол и Велико Търново.

В тези области ще има валежи от дъжд с количества до 20-30 литра на квадратен метър, а в отделни райони, главно в Североизточна България, и малко повече.

Сутринта вятър от изток ще е умерен с пориви до силен, а около и след обяд временно ще отслабне и ще се обръща от запад-северозапад. Температурите все още ще са относително високи, като преобладаващи ще са между 6° и 11°, но следобед ще започнат да се понижават. За Варна максимална температура около 10°.

Вълнение на морето около 3-4 бала. Температура на морската вода около 9°.

Изгрев на Слънцето за Варна в 7 часа и 29 минути, залез в 17 часа и 14 минути. Продължителност на деня – 9 часа и 44 минути.

Във Варна най-високата температура на днешния ден /19.8°/ е измерена през 1936 година, а най-ниската /-15.7°/ през 1933 година.

Автор на статията:
Слав Велев
Варна прогноза време жълт код днес дъжд НИМХ 27 януари 27
0 коментара
fallback
fallback