IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
15:13 | 28 май 2015
Обновен: 01:54 | 11 септември 2024

Рекорден брой туристи посетили общинските инфо центрове

За втора поредна година изнесени офиси ще работят в к.к. “Св. св. Константин и Елена” и на летището

По материала работи: Златина Добрева
Рекорден брой туристи посетили общинските инфо центрове

Рекорден брой туристи са посетили общинските информационни центрове през миналата 2014 г. Над 33 000 души са потърсили услугите на туристическите офиси, похвалиха се от центъра, който навърши 10 години от основаването си.

Офисите се посещават основно от чужденци, отседнали в курортите край града и такива, които са пристигнали с пасажерски кораби. Най-често гостите се интересуват от възможностите за посещение на културни прояви и исторически забележителности. Възможностите за шопинг в морската столица също представляват жив интерес за чуждестранните посетители на града ни, споделиха служители на центъра.

Това лято, за втора поредна година, ще функционират и изнесените офиси в курорта „Св. св. Константин и Елена“ и на летище Варна. Ще бъде обсъдена и възможност за разполагане на информационен щанд на Морска гара, за улеснение на туристите, пристигащи с круизни кораби.

Коментари

Новини Варна