IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
12:15 | 18 юли 2022
Обновен: 16:07 | 3 юли 2024

Община Варна дава 50 лв. за уловена змия

Местната администрация търси ловец на влечуги, плаща 25 лв. само за посещение по сигнал

По материала работи: Слав Велев
Община Варна дава 50 лв. за уловена змия

Проблемът със змиите във Варна продължава вече с години, особено след избуяването на тревите на територията на областния център. Продължават и опитите на местната власт да наеме ловец на влечуги. Това става ясно от публикуваната обява в сайта на администрацията..

От кандидатите, които могат да подадат документи до 29 юли, не се изисква степен на завършено образование, професионална област или професионален опит. Иска се да имат разрешително за ползване на изключения от забраните от Закона за биологичното разнообразие.

Подборът за заемане на длъжността ще се проведе чрез събеседване. Изборът на кандидати се определя на база подадени документи.

Заплащането се извършва на база свършена работа. Змиеловецът ще получава по 25 лева при посещение на място, при изрично искане от страна на Община Варна, а в случай, че бъде заловена змия – 50 лева.

За извършената работа се съставя протокол, който се подписва на място от лицето, подало сигнала.

Към момента, макар и без договор, работата по залавяне на влечуги за Община Варна върши Боян Благоев. Той се занимава с това вече няколко лета. От началото на сезона е хванал над 10 змии, припомня "Морето.net".

Коментари

Новини Варна