IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
19:33 | 17 май 2015
Обновен: 03:47 | 23 октомври 2024

"Енерго-про" се жалва от Албена в полицията

Не пуснали екип на дружеството да отстрани повреда

По материала работи: Слав Велев
"Енерго-про" се жалва от Албена в полицията

Електроразпределителното дружество "Енерго-про" се жалва в полицията за възпрепятстване на тяхната работа в близкия до Варна курорт "Албена".

 

Рано тази сутрин - в 4:52 ч. е регистрирано прекъсване на електрозахранването в част от комплекса.

 

Изпратеният авариен екип е установил, че причина за прекъсването е повреда по подземна кабелна линия. В 5:30 часа е изпратен втори екип на мястото. Специалистите на "ЕНЕРГО-ПРО Мрежи" установяват, че възникналата повреда е по подземна кабелна линия между трафопостовете „Фиш-фиш" и „Звезда", собственост на дружеството, захранващи част от комплекса.

 

В 7:01 ч. електрозахранването на всички клиенти е възстановено по резервни връзки. Аварирал остава единствено кабела между двата трафопоста. От ЕНЕРГО-ПРО Мрежи изпращат кабелна лаборатория, която да установи точното място на повредения участък от подземната линия. Екипите на електроразпределителната компания са предприели действия по отстраняване на аварията по кабела, но тяхната работа е била възпрепятствана неправомерно от представители на комплекс „Албена".

 

Аварията е възникнала на лицензионната територия, обслужвана от ЕНЕРГО-ПРО Мрежи. Повредата е по кабел, който е част от мрежата средно напрежение, собственост на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи. Компанията разполага с документи, удостоверяващи нейната собственост върху тази мрежа.

 

В петък, 15 май, от електроразпределителното дружество констатираха ред нарушения по лицензионни съоръжения, включително множество строителни дейности, изпълняващи се в сервитутни зони на кабелни линии средно напрежение - в това число и разкопаване в опасна близост до кабели, намиращи се под напрежение.

 

Това създава сериозна опасност както за електроразпределителните съоръжения, собственост на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи, така и за служителите и гостите на кк "Албена".

 

Констатираните нарушения са в разрез с правото на собственост на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи и с действащите технически норми. Специалистите на дружеството изготвиха констативни протоколи за откритите нарушения. За всички нарушения дружеството ще сезира компетентните държавни и контролни органи.

Коментари

Новини Варна