IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
18:36 | 17 май 2015
Обновен: 03:06 | 22 октомври 2024

Ръст на чревните инфекции във Варна

Продължава да се увеличава борият на ухапаните от кърлежи

По материала работи: Слав Велев
Ръст на чревните инфекции във Варна

Ръст на заболяемостта от чревни инфекции отчитат от Регионалната здравна инспекция за периода 8-ми до 14-ти май. 51 са новорегистрираните случаи срещу 31 през предходната седмица. 2 са случаите на салмонелоза, 46 са ентероколитите, 1 колиентерит, 1 ротавирусен ентерит и 1 вирусен хепапит, отчитат специалистите. Намалял е броят на настинките. Те са 77 срещу 107 за предходната седмица, основно за сметка на заболелите от варицела и скарлатина в организирани детски колективи.

 

Въпреки извършваната дезакаризация на зелените площи във Варна, броят на ухапаните от кърлеж продължава да расте, отчитат още от Здравната инспекция в града. Само за изминалата седмица са регистрирани над 50 нови случая на ухапани от опасните акари.

 

Не са засечени обаче кърлежово-преносими инфекции, уточняват от Инспекцията. Пръскането в парковете, включително и в дворовете на учебните заведения, продължава, като се извършва рано сутрин или късно следобед, след края на учебните занятия.

 

В имунизационния кабинет на РЗИ през седмицата са преминали 48 лица. Ваксина против жълта треска е направена на 23 лица.

 

Коментари

Новини Варна