IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
11:30 | 9 март 2022
Обновен: 14:35 | 5 юли 2024

Нова авиокомпания стартира полети до Летище Варна от два града във Франция през 2022 г.

През летния сезон ще може да се пътува директно до Варна от Нант и Лил с полети на авиокомпания Volotea

По материала работи: Слав Велев
Нова авиокомпания стартира полети до Летище Варна от два града във Франция през 2022 г.

Авиокомпания Volotea за първи път в своята история започва да изпълнява директни полети от красивите френски градове Нант и Лил до Летище Варна, част от Фрапорт Туин Стар.  

Периодът на полетите ще обхване целия летен активен туристически сезон, както следва:

От 03.05 до 25.10. - Нант;

От 17.05 до 04.10. – Лил.

Полетите от двете атрактивни дестинации ще се изпълняват веднъж седмично като билетите са вече в продажба на сайта на Volotea. Това е дългоочаквана новина за всички авантюристи и поредна стъпка към все по-разнообразните опции, които пътниците на Летище Варна ще имат през 2022 г., след като през изминалата година 50 авиокомпании извършиха 9239 полета до 67 различни дестинации на черноморския ни аеропорт.

Фрапорт Туин Стар ще положи всички усилия за по-нататъшното увеличаване на дестинациите, обслужвани от своите летища в България, особено в тези времена на негативна перспектива за туризма, вследствие на конфликта между Русия и Украйна.

Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД е германо-българскa компания, която спечели концесия за управление на Летище Варна и Летище Бургас за 35 години. В съвместната компания, Фрапорт притежава мажоритарен дял от 60%. Компанията управлява и развива двете морски летища – врати към Българското Черноморие, предоставящи денонощно обслужване: Летище Варна в североизточна и летище Бургас в Югоизточна  България.  “Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД се грижи за повишаване качеството на обслужване и цялостното изживяване на пътниците, обучението и повишаване квалификацията на служителите, обновяване на техниката, въвеждане на нови технологии, както и разширяване и модернизиране на инфраструктурата. През 2021 година Летище Варна и Летище Бургас посрещнаха близо 2 милиона пътници и обслужиха над 17 хиляди полета на 70 български и чуждестранни авиокомпании, изпълняващи чартърни и редовни полети до повече от 96 дестинации в Европа, Близкия Изток и Северна Африка. Във “Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД във Варна и Бургас работят повече от 590 постоянни и над 230 сезонни служители.

Новини Варна