Варна
fallback
Новини Варна
11:36 | 4 май 2015
Обновен: 05:29 | 6 ноември 2024

Д-р Светла Чамова: Гледайте печата на агнешкото

Българското месо е по-вкусно

По материала работи: Юлиян Атанасов

„Всяка година по тези празници има внос. Особено през последните години, когато броят на животните в България рязко намалява (вж. статистиката в цифри отделно). За клиентите е важно, ако искат да изберат българското, да гледат печата на месото. По закон на бутчето, на плешката на агнето трябва да има маркировка BG. Вносното няма такъв печат.“ Това коментира специално за „Черно море“ д-р Светла Чамова, изпълнителен директор на Агенцията на месопреработвателите в България. Тя допълни, че при всички положения българското агне е по-вкусно от вносните. „Нашите животни са млечни, месото им е много по-крехко и по-нежно. Вносното е по-жилаво, а вкусът се променя, ако е било замразено дълго време“, каза още д-р Чамова.  

Автор на статията:
Юлиян Атанасов
0 коментара
fallback
fallback