IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 25°
Новини Варна
15:15 | 15 юли 2021
Обновен: 14:59 | 27 септември 2024

Двама станаха заразените с делта щама във Варна

В събота и неделя ще имунизират отново на входа на морската градина

По материала работи: Ставри Таргов
Двама станаха заразените с делта щама във Варна


Мобилен екип на РЗИ - Варна, ще извършва имунизации срещу COVID-19 на входа на Морската градина от 17 ч. до 21,30 ч. през почивните дни във Варна.

Кампания за ваксиниране на училищния персонал стартира от другата седмица в здравната инспекция. Членове на семействата на работещите в образователната система също могат да се възползват от нея. Това каза д-р Дочка Михайлова - директор на РЗИ - Варна.

Спокойна е епидемичната обстановка в областта. Коефициентът на заболеваемост е 12.6 на 100 000, посочи още тя. Към 9 часа тази сутрин има само 18 заети легла, като повечето са за неусложнени пациенти, каза още Михайлова.

Вече са два установените случаи на делта варианта на коронавирус, потвърди директорът на РЗИ - Варна, като подчерта, че все още не може да разкрие повече данни, тъй като се очаква повече информация от Националния център за заразни и паразитни болести.

57 191 души от Варна и областта вече са със завършен имунизационен цикъл, съобщава радио Варна.

Коментари

Новини Варна