IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
13:27 | 25 април 2015
Обновен: 01:01 | 8 септември 2024

I ЕГ отвори вратите си за гости

Интересът към Деня на отворените врати надмина очакванията ми, коментира директорът на гимназията

По материала работи: Златина Добрева
I ЕГ отвори вратите си за гости

Първа езикова гимназия организира Ден на отворените врати. До този момент училището не е правило самостоятелно подобна инициатива. Проявата е част от честванията на половинвековния юбилей на гимназията, както и 135-годишнината на Първа мъжка гимназия, на която е наследник.

"Интересът към Деня на отворените врати надмина очакванията ми. Поестиха ни почвече деца и родители, отколкото бяхме планирали. Това е радостно, тъй като показва засилено внимание. Не само към нашето училище в частност, а и към образованието и постиженията на децата", каза директорът на Първа ЕГ Веселин Василев.

Интересът на посетителите предизвикаха всички страни от дейността на училището - от историята през научните експерименти и проектите, както и успехите в чуждоезиковото обучение, до спортните състезания. Учениците на I ЕГ демонстрираха пред своите гости умения в различни надпревари, като основният акцент беше премерването на нивото на говорим немски и английски език. Силен интерес посетителите проявиха и към телескопа на училището.

От ръководството на I ЕГ обещаха проявата да стане традиционна.

Полина Петрова

Коментари

Новини Варна