IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
11:50 | 25 април 2015
Обновен: 07:03 | 4 август 2024

Спортният министър на двудневна визита във Варна

Ще инспектира обекти

По материала работи: Златина Добрева
Спортният министър на двудневна визита във Варна

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще присъства на полуфиналния мач от държавното първенство по футзал между отборите на МФК МАГ – Варна и УНСС – София, който ще се състои днес от 15,30 часа в зала „Владислав” – Варна.

МФК МАГ – Варна е първият шампион на България по футзал и участник в Шампионската лига, а УНСС - София е един от най-добрите софийски отбори.

 

Два часа по-късно, в 17,30 часа, спортният министър ще гостува в зала „Добротица” – Добрич  и на финала за Купата на България по волейбол при мъжете, в който един срещу друг ще се изправят отборите на Добруджа 07 и победителят от мача между Монтана и Левски Боол.

 

Утре от 10 ч. във Варна министърът ще инспектира националната база „Спортпалас”, а в 11 ч. Двореца на културата и спорта, съобщиха от спортното ведомство.


Днес министър Кралев коментира пред БНТ последната информация по случая с националния отбор по вдигане на тежести. Както е известно 11 щангисти дадоха положителни допинг проби. Анализите в три лаборатории – в България, Хамбург и Кьолн обаче показаха, че причината е в замърсена с веществото хранителна добавка.

 

„Разследването почти е приключило. За момента можем да кажем категорично, че щангистите и техният щаб не са виновни. Проблемът е в хранителната добавка, което поставя няколко въпроса. Ще продължим разследването, за да разберем дали проблемът е възникнал при производството или е замърсена суровината. Доколкото съм запознат производството е било на високо ниво, така че проблемът би трябвало да е в една от суровините. Но по-тревожното е, че всички федерации, всички спортисти са заплашени от подобен скандал, ползвайки такива добавки. Трябва да се внимава много. Ние ще бъдем на помощ, ще опитаме да намерим решение, да се направи пълен контрол при вноса и търговията. Ще опитаме да направим така, че елитните ни спортисти да взимат проверени продукти, за да не страдат състезателите“, заяви министър Кралев.

Коментари

Новини Варна