IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 25°
Новини Варна
16:50 | 18 май 2021
Обновен: 17:02 | 21 септември 2024

Община Варна с проект за цялостен ремонт на "Аспаруховия мост"

Интелигентна система ще пази от катастрофи и заледяване, ограничват скоростта с камери

По материала работи: Слав Велев
Община Варна с проект за цялостен ремонт на "Аспаруховия мост"

Изготвят проект за цялостен ремонт на Аспаруховия мост. Община Варна е представила своите изисквания по повод бъдещия ремонт, съобщи в сутрешния блок на Радио Варна заместник-кметът по инфраструктурата Христо Иванов. От общинската администрация искат да бъде изградена интелигентна система за управление при катастрофи, както и да бъдат бъдат сложени камери за контрол на скоростта.

Вече сме направили няколко срещи с представители на АПИ, за да може да бъде конкретизирано заданието за проектиране, каза Иванов. Той припомни, че Община Варна вече е финансирала обследване на съоръжението, направата на паспорт и идеен проект за извършване на ремонт. 

Реконструкция на тролейната мрежа  да бъде направена по такъв начин, че да бъдат освободени тротоарните конзоли, които в момента са заети от тролейните стълбове е едно от подобренията, които се предвиждат. Целта е да бъде осигурена лента за колоездачи и пешеходци, обясни зам.-кметът.

Интелигентна система за управление при катастрофи ще пренасочва трафика при възникване на пътнотранспортни произшествия.

Подробностите чуйте от разговора на Даниела Стойнова с Христо Иванов

 

Коментари

ХАСПАРУЮЙ ( преди 3 години )
ПЪЛНИ ГЛЕПОСТИ ,СОМО УТРОЯВА РЕМОНТЯ!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 0
Новини Варна