IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
13:36 | 24 април 2015
Обновен: 04:39 | 5 август 2024

Конференция събира ученици от цяла България в Хуманитарната гимназия

„Да твориш, означава да живееш два пъти“, е темата на тазгодишния форум

По материала работи: Златина Добрева
Конференция събира ученици от цяла България в Хуманитарната гимназия

120 доклада и презентации са включени в програмата на конференцията по литература, философия и история на Националната гимназия по хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“. В проявата ще се включат представители както на варненски училища, така и на школа от страната. Доклади ще изнесат специалните гости на конференцията Божидар Кунчев – професор във Факултета по славянски филологии към СУ "Св. Кл. Охридски", проф. Стилиян Йотов и гл. ас. Димитър Божков от катедра “История на философията” в Софийския университет, гл. ас. д-р Ана Иванова, преподавател по философия във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.  
Специален поздрав към всички присъстващи са подготвили от Националната гимназия по хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“. „Тъй като темата на конференцията е творчество във всичките му аспекти, решихме да представим и дейността на нашите състави. Поздрав за добре дошли ще отправи гайдарският състав. В програмата ще се включат  и Представителният танцов ансамбъл и Представителният фолклорен оркестър с две солистки“,  разказа за вестник „Черно море“ Бончо Ангелов, помощник- директор в Хуманитарната гимназия.
Работата по подготовката на конференцията е започнала още в началото на учебната година. Темата на форума по традиция се избира от трите катедри в Хуманитарната гимназия – история, философия и литература. Целта е мотото да обхваща всички направления, затова организаторите единодушно избират цитата „Да твориш, означава да живееш два пъти“.
Конференцията по литература, история и философия на Хуманитарната гимназия се провежда за 23-ти път. В нея вземат участие ученици от V до XII клас. Целта е да се срещнат с представители на академичната общност, да представят пред тях своите идеи, да обсъждат и задават въпроси.
Полина Иванова

Коментари

Новини Варна