IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
11:12 | 24 април 2015
Обновен: 23:26 | 5 септември 2024

Атрактивна надпревара по сервиране и барманство организира Колежът по туризъм

В състезанието се включиха студенти от първи до трети курс

По материала работи: Златина Добрева
Атрактивна надпревара по сервиране и барманство организира Колежът по туризъм

Състезанията по сервиране и барманство са сред заключителните прояви на Парада на образованието и професиите в туризма от март до май 2015-а. „Имаше голям интерес сред студентите към надпреварата. Дори трябваше да правим предварителен кастинг сред желаещите, за да излъчим най-добрите, които да допуснем до финалния етап. За първи път организираме толкова мащабна проява благодарение на съдействието на община Варна и с Парада на образованието и професиите в туризма се стремим да популяризираме титлата „Европейска младежка столица през 2017-а“, каза за вестник „Черно море“ директорът на Колежа по туризъм доц. д-р Стоян Маринов.

Седем отбора от първокурсници се включиха в състезанието по сервиране. В надпреварата при барманите имаше осем индивидуални участници, които трябваше по регламент да приготвят по два коктейла – класически и авторски. В състезанието по барманство уменията си премериха  студенти от първи, втори и трети курс. Третият конкурс, подготвен от Колежа по туризъм, беше за екскурзоводи, които трябваше да направят презентация на забележителностите, пътувайки към Несебър. „С тези прояви целим да покажем качеството на кадрите, които подготвя нашето учебно заведение. Към тях има търсене не само от представители на българския, но и на чуждестранния бизнес. Наскоро наши гости бяха хотелиери от италианската провинция Пулия, които проявиха интерес към нашите студенти“,  каза още Стоян Маринов.
Полина Петрова
Снимка Пламен Гутинов

Коментари

Новини Варна