IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
15:52 | 22 април 2015
Обновен: 06:06 | 2 септември 2024

Довършват зала “Конгресна” след Световната купа

Това заяви изпълнителният директор на ДКС Минко Христов

По материала работи: Борис Проданов
Довършват зала “Конгресна” след Световната купа

От пресцентъра на община Варна във връзка с големия интерес към ремонта на зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спортна съобщиха, че възстановителните работи ще продължат след края на Световната купа по спортна гимнастика и акробатика, която ще се проведе в периода 5 – 10 май т. г. Това заяви изпълнителният директор на ДКС Минко Христов.


“Залата ще бъде в достатъчно завършен вид, за да може да приеме международните състезатели, техните треньори и съпътстващи екипи. Тя ще бъде функционална, заедно с всички прилежащи помещения и консумативи, които вече са договорени с организационния комитет. Ремонтните дейности ще продължат обаче и след това, за да бъде проектът реализиран в своята цялост“, заяви Христов.


Той допълни, че най-времеемко ще бъде поставянето на шумопоглъщащите стенни обшивки вътре в залата, както и във външните коридори.
“На този етап ще оставим стените на ниво „гипсокартон“, а след това ще положим последния слой от шумопоглъщащи МДФ плочи“, каза още Минко Христов.


В залата предстои да бъдат доизградени 2-ра и 3-та трибуни, мобилните трибуни на игралното поле, както и основни трибуни C, D, E,S и B1. Ще бъдат довършени санитарните възли на кота 3.20, които за състезанието не са необходими.

 

Коментари

Новини Варна