IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
14:37 | 22 април 2015
Обновен: 15:42 | 27 август 2024

Изследват с намаление бременни за Синдрома на Даун

Изследванията ще се правят на 28 и 29 април

По материала работи: Златина Добрева
Изследват с намаление бременни за Синдрома на Даун

Кампания за откриване на генетична аномалия – Синдром на Даун, при бременни с неинвазивен пренатален тест ще се проведе за втори път във Варна. Изследването включва вземането на кръв и анализ на ДНК на плода. По време на кампанията, насочена към бъдещите майки, те могат да се възползват от преференциалните цени на теста, уверяват организаторите. Изследванията ще се правят на 28 и 29 април т.г. в лабораторията на ул. “Габрово“ 17 от 9 до 12 часа. Резултатите от теста се получават за 10 работни дни.
Изследването дава възможност още от 9-а седмица на бременността да се получи информация за състоянието на плода по отношение на най-честите генетични  аномалии, без да се допуска риск за здравето на бебето или майката.
За даване на кръвна проба в рамките на кампанията е необходимо предварително записване на час до 27 април на тел. +359 2 865 01 06 или на office@prenatest.bg.

Коментари

Новини Варна