IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
20:10 | 16 април 2015
Обновен: 11:33 | 4 септември 2024

МРРБ: Оградата на плажа в Кранево е незаконна

От общинската администрация е съставен Констативен акт, с който започва производство по премахването й

По материала работи: manager
Кадър: Нова ТВ

Органите на ДНСК, съвместно със служители на Агенция по геодезия, картография и кадастър и община Балчик са извършена проверка на място и по документи в общината за законността на оградата на хотелски комплекс, разположен в имота на бившия Международен пионерски лагер в с. Кранево.

 

При нея е установено, че оградата на бившия Международен пионерски лагер е изпълнена през 2013 г., без издадено разрешение за строеж, съобщиха от МРРБ.

 

Тъй като оградата е строеж шеста категория по смисъла на ЗУТ, то за нея е задължително издаването на разрешение за строеж.

 

От общинската администрация е съставен Констативен акт, с който започва производство по премахване.

 

От служители на Агенция по геодезия, картография и кадастър е направено заснемане на местоположението на оградата, при което е установено, че е налице частично навлизане с 8 метра в единия край на оградата в плажната ивица, като след първите 100 м вече съвпада с имотната граница. 

 

По данни от Агенция по геодезия, картография и кадастър новата ограда напълно съвпада със старата, което налага извода, че навлизането е било факт и назад във времето.

Коментари

Новини Варна