Варна
fallback
Новини Варна
16:55 | 8 декември 2020
Обновен: 06:19 | 23 октомври 2024

Заловиха поредните бракониери край Цонево

Две каруци, моторен трион и дърва за огрев задържаха горски служители в област Варна

По материала работи: Слав Велев

Заловиха поредните бракониери край с. Аспарухово. Две каруци, моторен трион и дърва за огрев задържаха през изминалата седмица при проверка горските от ДГС-Цонево. На бракониерите са съставени четири акта. С един констативен протокол се сдобиха нарушители, които са добивали незаконно дърва в горите на ДГС-Варна. Конфискувани са автомобила и моторния трион, с който са работели. Два акта по Закона за горите съставили служители на ДЛС-Шерба, които са задържали при проверка четири пространствени кубически метра дърва за огрев.

Десет акта са разписали на бракониери горските в ДЛС-Тервел, като са конфискувани и пет кубика дърва за огрев. Пет акта са съставили и служители на ДГС-Генерал Тошево.

С два акта са се сдобили и незаконни секачи в ДЛС-Паламара. След проверката и установените нарушения е конфискувана каруцата им, както и натоварените в нея дърва. Един акт и един констативен протокол са получили и жители на Смядово, които са извършвали нерегламентирани дейности в държавните горски територии.

969 са проверките на територията на СИДП за периода от 30.11.2020г. до 07.12.2020г. Задържани са близо 20 пространствени кубически метра дърва за огрев, два автомобила, три каруци и два моторни триона. За различни нарушения по Закона за горите са съставени 28 акта и 4 констативни протокола.

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback