IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
11:20 | 8 декември 2020
Обновен: 10:53 | 22 октомври 2024

Съдят дрогиран с "Мерцедес", подхвърлил 180 лв. на полицаи в "Кайсиева градина"

43-годишният мъж може да лежи до десет години в затвора

По материала работи: Слав Велев
Съдят дрогиран с "Мерцедес", подхвърлил 180 лв. на полицаи в "Кайсиева градина"

43-годишен мъж отива на съд за даване на подкуп на полицейски служители. Варненската окръжна прокуратура внесе обвинителен акт срещу мъжа за случая от 22 декември миналата година, съобщиха от обвинението.

 

На посочената дата двама полицаи изпълнявали задълженията си като автопатрул в района на „Кайсиева градина“. Осъществявали контрол по спазване правилата за движение по пътищата на преминаващи превозни средства. Забелязали лека автомобил  „Мерцедес“, който навлязъл в забранена улица и спрели водача за проверка на документите.

 

Водачът веднага им предложил 100 лева, за да „се оправят на място“. След като униформените  отказали и започнали процедура по санкционирането му, той се доближил до патрулния автомобил и поставил под шофьорската седалка сумата от 180 лева. Поискал си документите, за да може да си тръгне и „все едно, че не са се виждали“. Единият  полицай видял парите под седалката и незабавно докладвал инцидента в дежурната част на 3-то РПУ. Установено било, че обвиняемият управлява кола, което е дерегистрирана още през 2015 г. Направени му били тестове за употреба на алкохол и наркотици и било констатирано наличието на морфин, кодеин, метадон, амфетамин, и метамфетамин в урината му. 

 

Престъплението даване на подкуп на полицейски служители, за което е обвинен 43-годишния мъж, е наказуемо с лишаване от свобода до десет години и с глоба до петнадесет хиляди лева. 

 

Материали по делото, касаещи управлението на МПС без надлежна регистрация и след употреба на наркотични вещества, са разделени и изпратени по компетентност на Районната прокуратура във Варна.


Източник: dnews

 

Коментари

Новини Варна