IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
17:00 | 27 ноември 2020
Обновен: 19:26 | 21 октомври 2024

Апелативният съд във Варна изпрати досегашния си съдебен помощник

Симона Донева ще продължи да учи и трупа практически опит от колегите в Окръжен съд – Варна

По материала работи: Слав Велев
Апелативният съд във Варна изпрати досегашния си съдебен помощник

Снимка: Апелативен съд - Варна


Варненският апелативен съд изпрати по пътя на съдийската реализация своя досегашен съдебен помощник Симона Донева, съобщават от институцията.

 

Тя стана част от екипа веднага след дипломирането си и повече от 4 години работеше в помощ на съдиите от Гражданското и Търговското отделениe. След като успешно премина конкурса за младши съдии, сега Донева ще продължи да учи и трупа практически опит от колегите в Окръжен съд – Варна.

 

Ръководството на Апелативния съд призна, че това е желана, очаквана, но и тъжна раздяла заради безспорните професионални и човешки достойнства на Симона.

 

Спазването на противоепидемичните ограничения наложи провеждането на церемонията в камерен, почти семеен кръг. А председателят на Варненския апелативен съд Ванухи Аракелян се обърна с топли думи към Симона: „Привилегия е, че професионалният ти път започна от едно високо стъпало - Апелативния съд. Надявам се в следващите колективи, в които работиш, да срещаш подобна топлина, подкрепа и уважение като в нашия“.

 

Председателят на Гражданското отделение съдия Милен Славов пък разтълкува смисъла на усилията: „Често съдбата ни поднася препятствия, но те са за да покажат нашите качества. Ти разкри своите – отговорност, амбиция и търпение в постигането на професионалните цели. Пожелавам ти, когато станеш съдия, да не губиш и за секунда вярата в това, че правото е средство за защита на най-висшите ценности и на човека, и на обществото. Ние сме призвани да използваме това единствено средство. Бъди честен съдия, какъвто и честен човек си!“

 

С благодарност към първите си учители в съдебната система, Симона обеща да се постарае да прилага наученото и да им дава поводи за гордост.

 

От името на всички колеги, съдебният администратор Ани Бъчварова пожела на Донева не след дълго отново да се върне сред нас, вече в качеството си на апелативен съдия.

 

Съдиите и съдебните служители в Апелативния съд пожелават „На добър час!“ на младши съдия Симона Донева.
 

Коментари

Новини Варна