Варна
fallback
Новини Варна
16:30 | 6 ноември 2020
Обновен: 03:56 | 19 октомври 2024

Петима лекари от болицата в Провадия са с ковид, сред тях и директорът

По материала работи: Слав Велев

Петима лекари от болницата в Провадия са заразени с Ковид-19, един от тях е на работа в Ковид-отделението,  по собствено желание и защото състоянието му го позволява, останалите са на домашно лечение. Това каза за Радио Варна доктор Иво Гочев, който в момента ръководи  лечебното заведение, тъй като с коронавирус на домашно лечение е и управителят на болницата доктор Светослав Неделчев.

 

11 души с положителен тест за Ковид-19 са настанени в отделението в болницата, при регламентирани със заповед 6 легла, каза още Гочев.

 

 

Той определи ситуацията като кошмарна, защото лекарите са изключително малко и са предимно пенсионери. Всички са преуморени и с надхвърлени работни часове. Двете педиатърки са на по 74 и 76 години. 84-годишният пулмолог продължава да работи, но при по-малка натовареност, за да се зарази и той. Малко по-добре е положението с медицинските сестри, но и от тях има в болнични поради други заболявания.

 

Бързите тестове, с които в болницата установяват коронавирусна инфекция са свършили и към момента се чака доставка на нови, но кога – никой не знае. А болните са много и всеки ден се увеличават, коментира доктор Гочев. Най-често се установява бронхопневмония. Изписва се лечение и пациентите се прибират вкъщи на домашно лечение. Приемат се в ковид-отделението само ако имат положителен резултат от направен тест за коронавирус.

 

Не достигат и лекарства, налага се да ги купуваме от аптеките в Провадия, разказа още доктор Гочев.

 

Целият разговор чуйте TУК

 

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback