IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
14:35 | 2 ноември 2020
Обновен: 02:23 | 19 септември 2024

Питбул окървави центъра на Варна

По материала работи: Слав Велев
Питбул окървави центъра на Варна

„Питбул нахапа пудела ми в центъра на Варна“, алармира стопанинът на жертвата на агресивното куче. По думите му, питбулът бил пуснат свободно, без повод и намордник.

 

„Случаят е от неделя, около 16 часа, когато съпругата ми и племенницата ми се разхождали с кученцето по централния площад „Независимост“, около магазин „Ню Йоркър“. По същото време там са пуснати напълно свободно две големи кучета - ротвайлер и питбул. В един момент питбулът връхлита Софи (така се казва пуделчето), захапва я със здравите си челюсти за врата и се опитва да я убие, пише "Монитор".

 

Само наличието на нашийник я е спасило от фатален край още в този момент“, разказва собственика на пострадалото куче, цитиран от varna24.bg. Кървавият инцидент се разиграва пред очите на деца и родители, които в този момент са на площада. Докато паникьосани хора се опитват да помогнат, собственикът на агресивното куче не се намесва.

 

Благодарение на съобразителността на една жена, която залива питбула с вода, той разхлабил захапката си и пуска пудела. След това собственикът му невъзмутимо си заминава с него, без да прояви ни най-малка съпричастност към станалото. „Имало е хора, които са снимали инцидента. Призоваваме ги да предоставят кадрите в полицията, където пускаме жалба.

 

Надяваме се органите на реда да изискат и записите от камерите на близките търговски обекти и банков офис, за да се установи стопанина на питбула и той да бъде призован, за да му се потърси отговорност за оставения без надзор „любимец“. поред коментари в социалната мрежа, собственикът на питбула редовно го пуска без намордник. 

 

Сигурен съм, че ако това продължи безнаказано, скоро ще пропищи още някой и може да не говорим за куче, а за човешки живот в опасност. Не смятам, че на безотговорни хора, които пускат бойни породи кучета без контрол на публични места, трябва да им се размине. Сега ранената Софи е с шина на врата, има огромна рана, която е зашита, не се храни, накуцва и се молим да оцелее“, споделя още стопанинът на пострадалото малко куче.

 

Варненци припомнят, че това не е първият подобен случай, при който на публично място питбул напада по-малко куче. При подобна ситуация около площадка за разходка на кучета в близост до детска градина, питбул преодоля оградата и разкъса пинчер. При друг случай питбул нападна и нахапа хъски, като пострада и  стопанката му.

 

По този повод от общината припомниха, че глобата за куче без повод и намордник е 100 лева. Само тази година са санкционирани около 15 стопани, пуснали кучетата си да се разхождат свободно на обществени места. „Според мен, проблемът е в отношението на собственика към животните. Случилото се е престъпление и би следвало да се разследва от прокуратурата и полицията. Там вече наказанията са различни“, коментира зам.-кметът на Варна, Тодор Иванов.

Коментари

луци ( преди 1 година )
И какви стопани са били санкционирани? Сигурно на пуснати пуделчета, булончета и разни безобидни кученца, а опасните породи не смеят да ги доближат, за да ги глобят, нали? Знаем отговорите на такива стопани, че нищо не правят, но не правят на тях. Колкото и да е добро огромно ли е на повод! Че и с наморник, ако има и най-малката наклонност към агресия към други животни!!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
анонимен ( преди 3 години )
Този стопанин е за съд,а не за глоба.Затвор за такива .Утре може да не е куче,а човек.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 2 rate up comment 4
Десислава ( преди 3 години )
Ако такова нещо се случи в друга държава , едва ли нещата ще останат просто така . Но за съжаление това за България е нещо нормално .
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 6
Тиана ( преди 3 години )
ОТ СИЛНИЯ СТРЕС ПУДЕЛЧЕТО МИ СЕ РАЗБОЛЯ ОТТУМОР В МОЗЪКА И ПОЧИНА В АДСКИ МЪКИ.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 4 rate up comment 0
Тиана ( преди 3 години )
АЗ ПРЕДИ ГОДИНИ ПРЕТЪРПВХ СЪЩИЯ И ЦИДЕНТ. В ПЛОВДИВ НА БУЛ. ВАСИЛ АПРЛОВ. РАЗХОЖДАХМЕ СЕ ПО ТРОТОАРА С МОЕТО ПУДЕЛЧЕ, ДОКАТО АЙ ВНЕЗАПНО САН БЕРНАР, СКОЧИ ВЪРХУ МЕН И МЕ ОТНЕСЕ ЗАЕДНО С ПУДЕЛЧЕТО НА БУЛЕВАРДА. СЪБОРИ МЕН САМО НА БУЛЕВАРДА, А СЛЕТ ТОВА И И ЛАТИ. ПИЩЯХ МОЖЕШЕ ДА НИ СМАЧКА КОЛА. НА ХВЪРЛИ СЕ ВЪРХУ ЛАТИ. АЗ ОЩЕ БЯХ НА ПЪТЯ. ТЯ КАК УСПЯ ДА ИЗБЯГА НЕ МОЖАХ ДА ВИДЯ. САМО ВИДЯХ КАК СТОПАНКАТА НАЙ ЦИНИЧНО СИ СТОЕШЕ НА ТРОТОАРА И СЕ СМЕЕШЕ НАЙ НАГЛО. СТАНАХ И ЗАПОЧНАХ ДА ТЪРСЯ ЛАТИ.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 2 rate up comment 2
Новини Варна