Варна 16°
fallback
Новини Варна
09:12 | 31 октомври 2020
Обновен: 00:43 | 20 септември 2024

Операта във Варна получи 4 награди

По материала работи: Ставри Таргов

Кузман Попов

 

На кратка церемония преди Симфоничния концерт на 30 октомври Даниела Димова, директор на Театрално-музикален продуцентски център Варна, предложи на публиката да почете с минута мълчание, а след това и с аплодисменти паметта на починалия предния ден дългогодишен главен режисьор, емблемата на Варненската опера, Кузман Попов.

По-късно тя обяви и носителите на четирите годишни награди „Кристален Феникс“ 2020, придружени с грамота. Първата награда открои брилянтната режисура и великолепната сценография на премиерата „Макбет“ от Джузепе Верди, върхово постижение на Опера в Летния театър 2020, аплодирана от максимален брой зрители в условията на COVID 19.

Маестро Страцимир Павлов бе отличен за великолепните аранжименти на „Кармен Фламенко“ и диригентското майсторство, с което изведе премиерите на „Кармен Фламенко“, както и на мюзикълите „Чаплин“ от Крис Къртис и „Парижката Света Богородица“ от Рикардо Кочанте, пожънали забележителен успех в Опера в Летния театър 2020, в условията на COVID 19.

Силвия Щумф бе удостоена с „Кристален Феникс“ за изключителна подкрепа и меценатство на фестивала Опера в Летния театър 2020, който въпреки COVID 19 остава в историята на оперния театър с големия зрителски интерес и творческата висота на изнесените спектакли.   

Журналистката Нина Локмаджиева получи „Кристален Феникс“ за творческия ангажимент и високото професионално отразяване на Опера в Летния театър 2020, която в условията на COVID 19 се превърна в едно от най-успешните летни издания на оперния театър във Варна.

Автор на статията:
Ставри Таргов
Варна Опера награди
0 коментара
fallback
fallback