IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
10:22 | 5 април 2015
Обновен: 04:16 | 24 август 2024

Иван Иванов: Спешно да оздравим НЕК

Шефът на КЕВР се надява да няма повишение в цената на тока

По материала работи: Деян Михайлов
Иван Иванов: Спешно да оздравим НЕК

Спешните задачи в българската енергетика са финансовото оздравяване на НЕК, бързото либерализиране на пазара и създаването на електроенергийна борса. Това каза пред журналисти Иван Иванов - новият председател на енергийния регулатор КЕВР.
Според него зад всяка една от тези цели се крие поредица от мерки, който се той се надява да осъществи.
Иванов обясни още, че всяко действие на комисията ще се води от обществен интерес, както и че по всякакъв начин ще се постарае да го отстоява, независимо дали има хора, които ще искат да защитават корпоративни, лични или политически интереси.
Аз изцяло ще спазя закона за независимост на регулатора, изтъкна председателят на КЕВР.
Той каза, че се надява да няма увеличение на цената на тока. "Мерките, които трябва да бъдат предприети, са мерки, които да доведат до реформа в българската електроенергетика“, поясни той.
Убеден съм, че българските граждани не са виновни за тази дълбока криза в енергетиката, добави той. "Заявих по време на изслушването във вторник е, че моя задача е да повиша независимостта, авторитета и капацитета на КЕВР", каза още Иван Иванов.

Коментари

Новини Варна