IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
10:10 | 4 септември 2020
Обновен: 15:00 | 23 октомври 2024

Честит празник Вълчи дол!

Тържества няма да има заради пандемията

По материала работи: Слав Велев
Честит празник Вълчи дол!

Днес град Вълчи дол празнува. На 4 септември 1974 година близкото до Варна село е обявено за град. Ангел Илчев получава символичния ключ на града и става пръв председател на Градския общински народен съвет.
 

"46 години изминаха оттогава... За този немалък период от време нашият град напрекъснато се развива, като всеки един от градоначалниците, от служителите на администрацията, от жителите му, дава своя принос, за да се превърне Вълчи дол в едно по-добро място за живеене!", написа в профила си във Фейсбук кметът на града Георги Тронков.


"Щастлив съм, че като кмет на общината, заедно с моя екип, успяхме да създадем необходимата организация на работа и да постигнем една значителна част от целите, които си бяхме поставили за развитието на града и общината, като се възползваме максимално от възможностите, които се откриват пред нас, посредством различните европейски програми и проекти:
 

- за подобряване инфраструктурата - за ремонт на улици, обществени сгради, за реконструкцията на басейна, който заедно със стадион „Петко Сираков” се превърна в един модерен спортен комплекс;
 

- за увеличаване капацитета на социалните услуги;
 

- за развитите на туризма – тук бих искал да спомена, че придобихме земята на ски влека и хижата и започваме пълното реновиране на зимния атракцион – ще бъде изграден ски влек със снежна инсталация. Предвиждаме да заработи и ски училище.
 

- за развитие на образователната инфраструктура;
 

- за осигуряване на добри комуникации и условия за отдих, спорт и развлечения.
 

Смятам, че сме поели в правилната посока и от самите нас зависи – с много работа, последователност и упоритост - да надградим постигнатото, да реализираме планираното и да гарантираме едно по-добро бъдеще за нашите деца.
 

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,
 

За съжаление тази година няма да можем да бъдем всички заедно на празника и да го отбележим така, както всяка година сме го правили... Ситуацията, в която се намираме в момента, породена от разпространението на коронавирусната инфекция в цял свят и извънредната епидемична обстановка в страната ни наложиха тази година тържествата за годишнината на града ни да бъдат отменени. Решението за това не бе лесно, но бе единственото правилно, с оглед опазване живота и здравето на всеки един от нас... Искрено вярвам, че догодина ще бъдем отново всички заедно на градски стадион „Петко Сираков”, за да посрещнем подобаващо следващия рожден ден на нашия град!


Позволете ми да Ви поздравя по случай 46-тата годишнина на град Вълчи дол!
 

Желая Ви здраве, лично и семейно щастие, успехи, сили, вяра, вдъхновение, удовлетворение, оптимизъм, късмет и благополучие!
И нека не забравяме, че когато сме заедно, когато сме обединени, можем да постигнем всичко!
Нека заедно вървим напред - за доброто на нашия град!

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, ГРАД ВЪЛЧИ ДОЛ!", завършва градоначалникът.

 

Някой от най-видните граждани на Вълчи дол са поетът и писател Никола Гигов, футболистът Иво Димов, онкологът проф. Станко Киров, борецът Петко Сираков - баща на Наско Сираков, Паунка Тодорова, българска шахматистка, майстор на спорта, скулптура Георги Чапкънов и борецът Христо Асенов - Бацата.

 

Песен за Вълчи дол

Коментари

Новини Варна