IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
09:50 | 24 юли 2020
Обновен: 05:08 | 17 септември 2024

Ромски тържества тормозят цял варненски квартал

Денонощно чалга и маанета кънтят във "Владиславово"

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Черно море АРХИВ

Живущите във варненския кв. „Владислав Варненчик“ са обект на постоянен тормоз от страна на местното ромско население, голяма част от което живее в района абсолютно незаконно. По-мургавите ни съграждани не само крадат и цапат, но и вдигат невъобразим шум с многолюдни тържества, въпреки пандемията, жалват се хора от района.

 

С идването на лятото жителите на район „Владиславово“ не могат нито да спят, нито да си почиват, а причината е шумна музика до късно вечерта. Хората негодуват, че дори след идване на полицията нарушителите на реда не си взимат забележка и усилват музиката, с което пречат на останалите да спят. Най-много оплаквания има в района на бл 403, предаде Агенция „Фокус“.


„Вадят си масите пред блоковете, надуват музиката и въобще не се интересуват от факта, че ние сме на работа. Започват от 16.00 часа и това продължава до малките часове на денонощието. Лее се чалга и ако им се направи забележка – увеличават музиката“, коментираха жителите на квартала.


Не веднъж са подавани и сигнали до полицията. Оказва се обаче, че минути след като служителите на реда им направят забележка, ромите найдемонстративно увеличават музиката, за да си отмъстят на хората подали сигнала.
 

„Имаме деца, които не могат да спят, ние сме на работа от 6.00 часа сутринта, но преди полунощ е невъзможно да заспим от непоносимия шум, който се носи из Владиславово“, допълниха граждани.
 

Кметът на района Николай Костадинов заяви, че хората трябва да подават сигнал и че лично ще се заеме с разрешаване на проблема, който ескалира в последните седмици.
 

Част от жителите на „Владиславово“ се заканиха, че ако не бъдат взети мерки в най-скоро време, лично ще се заемат с разрешаване на неприятната ситуация.

Коментари

Новини Варна