IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
09:05 | 19 юли 2020
Обновен: 00:37 | 8 септември 2024

Привличаме германци на здравен туризъм у нас

България стана една от 14-те държави, в които немците признават и реимбурсират средства за профилактика и рехабилитация

По материала работи: Слав Велев
Привличаме германци на здравен туризъм у нас

Дискусия на тема „Успешно позициониране на курорта Св. св. Константин и Елена като дестинация за здравен, морски и СПА туризъм на немския здравно-осигурителен пазар“, ще се проведе на 24 юли 2020 г. от 14 часа в Хотел Астор Гардън, зала Романс.


Дискусията е част от мащабен проект за позиционирането и маркетинга на България като дестинация за здравен туризъм, който се осъществява от Германо-Българска индустриално-търговска камара /ГБИТК/, Министерство на туризма и Български съюз по балнеология и СПА туризъм /БСБСПА/. Проектът е иницииран по повод решение на Германската асоциация на здравно-осигурителните каси да включи България като една от 14-те държави, в които се признават и реимбурсират средства за профилактика и рехабилитация в амбулаторни условия.

 

Първият етап от проекта бе онлайн дискусия на тема „Как България стартира туризма в условията на COVID-19“, осъществена през юни на най-голямата немска платформа за професионалисти в туризма www.fvw.de. Бяха представени морските дестинации на България, а курортът Св. св. Константин и Елена получи признание за най-мащабни инвестиции в здравния, морския и СПА туризма, като видеото от това представяне бе гледано над 5 милиона пъти.

 

Дискусията на 24 юли в курорта Св. св. Константин и Елена е с участието на г-жа Кармен Щрук – заместник главен управител на Германо-българската индустриално-търговска камара /ГБИТК/ и г-жа Сийка Кацарова – председател на Български съюз по балнеология и СПА туризъм /БСБСПА/ и вицепрезидент на Европейската СПА асоциация /ЕСПА/.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна