IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
14:56 | 17 юни 2020
Обновен: 01:58 | 7 септември 2024

Община Варна се включи в онлайн среща на Клуба на европейските градове „Страсбург“

По време на разговора са обсъдени възможностите за предприемане на общи действия за справяне с коронавируса

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Община Варна

Община Варна участва във видео среща с активисти от Клуба на европейските градове "Страсбург". Морската столица е включена в клуба от 2006 г., а организацията, в която участват над 60 града от Европа, е създадена през 2003 г. Тази година в срещата, посветена на преодоляването на последствията от COVID-19, се включиха и представители на държави от други континенти, предаде кметската пресслужба.

 

Представители на Община Варна – Анастасия Георгиева, директор на дирекция „Здравеопазване“, и Велина Велинова, главен експерт от отдел „Протокол и международно сътрудничество“, споделиха добри практики, свързани с организирането на доброволци, ангажирани с подпомагане на възрастни и самотни хора; обучение на домоуправители за правилно поддържане и дезинфекциране на етажните собствености; работа с хора с увреждания и с хора от третата възраст, включително осигуряване на защитни средства по пощата; обучение на служители от обществения транспорт.

 

Мнения споделиха и участници от Страсбург (Франция), Трикала, Патмос, Хераклион (Гърция); Тбилиси, Кутаиси (Грузия); Познан (Полша); Оломук (Чехия); Никозия (Кипър); Фес (Мароко) и Румъния.

 

По време на видеоразговора бяха обсъдени и възможности за предприемане на общи действия за справяне с коронавируса, включително чрез по-активно използване на европейската мрежа за споделяне на данни и опит. Предложена бе и идея за създаване на обща онлайн платформа за популяризиране на градовете от Клуб "Страсбург", в която ще бъде публикува полезна и подробна информация за подпомагане на туризма във всеки един от тях.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна