IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
10:32 | 17 юни 2020
Обновен: 12:46 | 7 септември 2024

Няма коронавирус за младите във Варна!

Тълпи от роми са най-активни в тъмната част от деня

По материала работи: Слав Велев
Няма коронавирус за младите във Варна!

Ограниченията, свързани с пандемията от COVID-19, са само блед спомен за по-младата част от населението на Варна. Впечатленията са, че у голяма част от хората няма и помен от притесненията, свързани с епидемията. Тълпи от хора, липса на всякаква социална дистанция и никакво спазване на противоепидемичните мерки, както и всякакъв контрол не се забелязва при нощна обиколка на морската столица.

 

Част от заведенията, който работят, са пълни. Друга част работят при липсата на каквито и да е било хора. Главно тълпи от роми обикалят из Морската градина на Варна вечер. Същата е и ситуацията на новата "лъскава" част от града - "Морска гара", където работи нов атракцион за любителите на силните усещания.

 

Отново е трудно да намериш хубава маса в традиционно пълните заведния там.

 

Изключително хубав атракцион се появи преди дни в най-северната част от отворената зона за граждани от пристанището. За жалост обаче там не се спазва никаква дистанция и липса на ясякакви противоепидемични мерки: нито има отстояние от хората, нито се почистват атракционите след всеки посетител, нито персонала е с маски. В същото време атракциите са изключително натоварени от малки и големи.

 

Друго любимо място за младите във Варна е паркинът над пешеходната част от крайбрежната алея в града. Там и на IV буна често се събират тумби от младежи, които често си подават и цигара в кръг. В същото време карат с бясна скорост коли и мотори. Често се виждат и патрули на полицията, които обаче не притесняват купона в района.

Веднага след падането на изискването за носене на лични предпазни средства, голяма част от варненци хвърлиха маските и в магазините.

 

Единствено маски продължават да се носят в градския транспорт, където още важи изискването.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна