Варна 12°
fallback
Новини Варна
08:38 | 9 юни 2020
Обновен: 18:41 | 26 октомври 2024

Правят карта на туристическите обекти край Ветрино

В района има много красиви места, които си заслужава да бъдат посетени

По материала работи: Слав Велев

Туристическа карта на природните забележителности и исторически обекти и паметници на културата, планира да изработи община Ветрино, каза за радио Варна кметът на общината Димитър Димитров. Към момента до тях няма дори указателна табела, допълни той.

 

В района на Ветрино има много красиви места, които си заслужава да бъдат посетени, разказа кметът. Те ще бъдат включени в две екопътеки, които също са включени в плановете на общината за развитие на туризма в региона.

 

Между Провадия и Ветрино има водопад, който е активен след като е валяло по-дълго време дъжд. Близо до село Ягнило има параклис,  който е построен в началото на миналия век от дървосекачи на място в гората, на което открили  дърво, чиято сърцевина прилича на кръст. Църква вкопана в земята строена по времето на турското робство може да бъде посетена и днес в село Ветрино, а близо до село Невша, районът на който попада в Натура 2000,  има уникални природни забележителности, както и находище на растението Янкиева метличина, което е включено в списъка на защитените растения съгласно Закона  за биологичното разнообразие.

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback