IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
14:41 | 6 юни 2020
Обновен: 13:59 | 22 октомври 2024

Протестиращи блокираха пътя Айтос-Тервел

Жителите на варненското село Добротич се жалват, че кметът на Вълчи дол ги оставил без пари

По материала работи: Слав Велев
Кадър БНТ

Жителите на варненското село Добротич блокираха пътя Айтос-Тервел. Причината за недоволството е, че от местните избори миналата година до сега не са отделени средства за социални дейности. Протестиращите обвиняват кмета на Община Вълчи дол в политическа репресия и натиск, предава БНТ.

 

Протестът започна с блокаж на пътя Айтос - Тервел в центъра на селото, но хората спонтанно тръгнаха да шестват по целия път.

 

Хората искат да бъдат спазени исканите обещания от миналата година, когато бяха местните избори - искат редовно да се извозват отпадъците в селото - на 3-4 дни, а не както е досега на повече от 10 дни.

 

Факт е, че в момента наказанията за отпадъци в селото преливат. Хората искат да се оправят и тротоарите, които не само, че нямат плочки, но и целите са обрасли в трева.

 

В селото не е обработвано за вредители от миналата година и кметът на селото твърди, че за всяко поискано нещо от кмета на Община Вълчи дол той е получвал отказ.

 

Коментари

Новини Варна