Варна 17°
fallback
Новини Варна
19:03 | 17 март 2015
Обновен: 19:18 | 19 септември 2024

Броят наркоманите в селските училища

„Не на наркотиците”, се провеждат в основните училища на територията на Долни чифлик

По материала работи: manager

Редица инициативи, част от кампанията „Не на наркотиците”, се провеждат в основните училища на територията на Долни чифлик, съобщиха от общинската пресслужба. Една от тях има за цел да провери нагласите на подрастващите извън големия град към наркотиците.

 

В ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, с. Старо Оряхово, се е провела среща-беседа „Научи повече за дрогата, за да не й станеш жертва”. В нея участие са взели представители на сдружение „Бъдеще за надежда”, ученици, учители и родители.

На срещата са били обсъдени проблемите с наркотиците, употребата и разпространението на синтетична дрога през последните години в страната и общината. Децата, техните родители и учители са се запознали с опасностите, които крие употребата на наркотици.

 

Младежи от сдружението пък са разказали своите лични истории и са се включили в свободна дискусия за наркотиците и зависимостите. Среща-беседа се е провела и в ОУ „Христо Смирненски” в с. Гроздьово, в която отново са се включили младежи от варненското  сдружение „Бъдеще за надежда”.

 

Децата от двете училища са попълнили анонимни анкети, резултатите от които ще бъдат обобщени и анализирани в общината. От свободния диалог с учениците става ясно, че те са ставали свидетели на разпространението и употребата на лека дрога, а някои от тях дори са и опитвали еднократно нейното въздействие. Децата от двете училища са попълнили анонимни анкети, резултатите от които ще бъдат обобщени и анализирани в общината. 

 

Черно море

Автор на статията:
manager
0 коментара
fallback
fallback